fbpx
Biznis Lifestyle Preduzetništvo

Sophia Amoruso – Sa liste „30 ispod 30“ do bilionskog biznisa

Svet preduzetništva nije suvoparan, bazičan niti jednostavan – a pored toga što je pun iznenađenja, ukoliko volite ono što radite, može biti ostvarenje vašeg najluđeg sna.

Ako se bavite onim što vam je istinska strast i veoma ste dobri u svom poslu, preduzetništvo može olako doneti i velike sume novca, a nije isključivo da vam priznanje dođe u vidu prestižne nagrade ili da se vaše ime nađe čak i na čuvenoj Forbesovoj listi „30 ispod 30“.

Preduzetništvo, takođe, ne mora biti sinonim za ozbiljnost, za striktno biznis mindset, za naporan rad. Preduzetništvo je avantura, mašta, snalažljivost, kreativnost – u preduzetnišvu ima i umetnika. Uspešnih, mladih, bogatih, jedinstvenih i pre svega, hrabrih.

Jedna od njih a ujedno i preduzetnica čije se ime nekada nalazilo na gorepomenutoj Forbesovoj listi jeste Sophia Amoruso. Osnivač i nekadašnja vlasnica modnog brenda Nasty Gal, autorka knjiga Girlboss i Nasty Galaxy odlično zna kako je biti sama svoj gazda, žena koja je ni iz čega napravila sve i uz pomoć kreativnosti i predanosti stvorila bilionski biznis.

Talentovana, svestrana, inteligentna i svoja – Sophia je dokaz da se često iz potpunog beznađa, očaja i bezizlazne situacije, od ispod nule može doći do vrha.

Amorusova je sa 22 otvorila ebay shop gde je prodavala upečatljive vintage komade koje je pronalazila po njujorškim second-hand radnjama.

Potraga za što luđim i eklektičnijim modelima odeće bila je njena opsesija, a s vremenom je postala njena specijalnost, njena zona genijalnosti pomešana sa godinama istraživanja, znanja, učenja i iskustva koje je naposletku, potpuno spontano, uspela da unovči radeći ono što voli.

Internet radnja Amorusove rasla je neverovatnom brzinom, a ubrzo potom prerasla u pravi, izuzetno uspešan biznis. Stvoren je brend Nasty Gal, poznat po svojoj smelosti i autentičnosti, brend za dame koje se oblače isključivo da bi impresionirale same sebe.

sophia amoruso

Odvažna i preduzimljiva, Sophia je u periodu od deset godina otvorila nekoliko radnji širom Amerike i napisala dve knjige – Girl Boss i Nasty Galaxy koje su doživele zavidan uspeh i pomogle mladim preduzetnicama širom sveta da započnu, održe i vladaju sopstvenim biznisom.

Nekada bez stana, bez posla i bez nade, nije se predala – a danas kao vlasnica bilionskog biznisa uspeva da ohrabri druge da krenu putem ostvarenja svog sna. Amorusova je posvećena pomaganju preduzetnicima i kroz svoja preduzeća, podkaste i knjige podučava hiljade ljudi da izgrade profitabilne firme na koje će biti ponosni.

Njen najnoviji projekat Business Class je osmonedeljni online kurs o preduzetništu i, takoreći, pasoš za posao koji visoko leti. Znanje, savete i iskustvo koje je godinama akumulirala, preneto je u digitalni kurs koji kreće sa radom marta ove godine, a prijave na listu čekanja su trenutno u toku.

Ako je mogla Sophia Amoruso, možete i vi. Pokrenite se još danas, jer upravo niz naizlgled malih, svakodnevnih akcija dovešće vas tamo gde želite i gde treba da budete.

Portal

Komentariši

Kliknite Ovde Da Postavite Komentar

Pridružite se našoj zajednici i čitajte nas prvi!