fbpx
Lifestyle Preduzetništvo

Preduzetništvo kao sporedan posao

biznis

Danas vam predstavljamo jedan, pre svega zabavan tekst. Tekst koji razbija predrasude, i čini da možda pogledamo stvari iz drugog ugla. Reč je o ženama, u ovom slučaju, glumicama, koje su pored svog stalnog posla odlučile da uplove u preduzetničke vode i da se pored slave i bogatstva, kao i već izgrađene, sigurne karijere, oprobaju u nečemu novom, drugačijem, nepoznatom i suprotnom od njihovog originalnog životnog poziva.

Admedia predstavlja vam uspešne biznise slavnih glumica:

Cameron Diaz

Cameron Diaz – Knjiga “The Body Book”

Savremena žena ima bezbroj malih ogromnig briga. Ove naizgled sitnice veoma su krupne u glavi gotovo svake dame, a samo neke od njih su – fizički izgled i promena istog, bore, godine, zdravlje, fizička aktivnost, senzualnost, balans između ljubavi, karijere i vremena samo za sebe. Glumica Cameron Diaz dosetila se da ove brige pretoči u koristan biznis, kako za sebe, tako i za druge. Sve savete u vezi sa zdravljem i lepotom, kao i formulu svoje prirodne lepote – podelila je na jednom mestu, objavivši knjigu The Body Book, koja je ubrzo postala bestseler New York Timesa. S obzirom na to da je knjiga proglašena istinskim blagom nutricionizma i konekcije između duha u tela, ne čudi što je za kratko vreme ovaj sporedni biznis glumici doneo dodatni uspeh i zavidan profit.

Ipak, kada je reč o preduzetništvu, Diazova se nije zaustavila na objavljivanju knjige, već se okrenula još jednom poslovnom projektu, pravljenju sopstvenog brenda vina – Avaline.

Jessica Alba

Jessica Alba – The Honest Company

Kompanija mlade Albe već godinama unazad doseže bilionske profite. Zvezda filmova Honey, Into The Blue, Little Fockers, Sin City i drugih, gotovo preko noći postala je uspešna preduzetnica, zahvaljujući osnivanju svog bilionskog start-upa. Reč je o kompaniji The Honest Company – a ista je počela da se razvija pre nekoliko godina u Kaliforniji. Od glumice do uspešne biznis žene, Alba je počela rad iz kućne kancelarije, vremenom izgradivši kompaniju koja broji 500 zaposlenih. Originalan naziv njene kompanie bio je Love & Honor, a ideja je nastala nakon što se glumica ostvarila kao majka – želeći da svojoj bebi, a zatim i drugim majkama i njihovoj deci, omogući samo najbolje, najprirodnije i najfinije proizvode za dečiju negu.

Kate Hudson

Kate Hudson – Fabletics, King St. votka, In Bloom, Pretty Happy

Pored toga što je poznata po glumačkom talentu i neodoljivom šarmu, Kate Hudson važi za zaljubljenicu u fitnes, što se oslikava i na njenoj savršenoj liniji. Poznato je da glumica provodi sate vežbajući i da u tome istinski uživa, stoga ne čudi što je ovu strast pretvorila u milionski biznis. Iz ljubavi prema fitnesu ali i modi – rodio se brend Fabletics, linija odeće za jogu i aerobik. Ono što Hudsonova navodi kao najveći uspeh jeste mogućnost da kroz svoj autentičan brend, svakodnevno motiviše druge žene, inspirišući ih da vode zdrav i aktivan život.

Kate je svestrana preduzetnica i neko ko ujedno voli život i biznis, a ono što prodaje istinski i živi. U njenoj autentičnosti krije se njen uspeh, a pored brenda Fabletics, ona je vlasnica i brenda votke King St. zatim brenda prirodne kozmetike In Bloom, a izdala je i lifestyle knjigu pod nazivom Pretty Happy – štivo o promeni životnog stila, motivaciji, uzbuđenju kao i rekonekciji sa sobom.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow – GOOP

Čuvena glumica blogovanjem se bavila mnogo pre nego što je to bilo in.

Njena lifestyle publikacija GOOP zaživela je pre mnogo godina, na dnevnoj bazi inspirišući i obaveštavajući brojne čitaoce o novim mestima u gradu, magičnim modnim trendovima, egzotičnim receptima i netipičnim vestima. Na websajtu www.goop.com, naći ćete sve što je potrebno savremenoj osobi koja prati sva gradska dešavanja, biva master u kuhinji a inovativne modne kombinacije sastavlja gotovo žmureći. Bez obzira na to da li vam treba gradski vodič, najbolje šoping preporuke, biznis saveti, otkrivanje zanimljivosti iz sveta kulture i umetnosti ili ste, ipak, u potrazi za fitnes trikovima, GOOP vam daje odgovore na sva pitanja, a glumici donosi novi profitabilni biznis, koji više nije samo blog – već je vremenom postao i prepoznatljiv brend.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon – Draper James

Kada se na specifičnu harizmu i zabavnu ličnost, dodaju i etički pristup radu, kreativnost, tim modnih stručnjaka, vizija i specifičan modni ukus – nastane modna linija Draper James, koja se savršeno uklapa uz imidž ove glumice i zvezde filmova Legally Blonde, Wild, Cruel Intentions i drugih. Uvek vedra i nasmejana, Witherspoonova navodi kako je život samo jedan i treba ga živeti u svim bojama; figurativno, ali i bukvalno. Upravo ova rečenica, ujedno je i savršen copy za njen, danas već izuzetno uspešan, modni brend. Njena personalizovana modna linija obiluje šarenilom, a pored vedrine karakterišu je udobnost i jedinstvenost. Ženstvenost i elegancija takođe ne nedostaju; ipak, svakom biznisu neophodno je dati i lični pečat, stoga je glumica u modne komade unela i svoj južnjački temperament. Draper James nakit i odeća prodaju se u radnjama širom Amerike, a dostupni su i globalno, putem sajta www.draperjames.com

Alicia Silverstone

Alicia Silverstone – The Kind Life

Websajt, a ujedno i blog The Kind Life, postao je mnogo više od saveta i preporuka produkata koji nam pomažu da živimo plemenit život. Lifestyle prodaje proizvod, a glumica Silverstone živi je dokaz tome. Kao dugogodišnji vegan, Alicia je od projekta The Kind Life napravila izuzetan, ozbiljan brend koji stremi ka življenju zdravog, ispunjenog, srdačnog života – koji, pored toga što donosi zadovoljstvo nama samima, istovremeno nas uči i kako da budemo od koristi drugim ljudima, prirodi i svemu što nas okružuje. Upravo pomenute vrednost, srž su kvalitetnog i uspešnog biznisa, stoga ne čudi činjenica da se ovaj brend razvija i raste iz dana u dan. Osim što svojim pratiocima na kreativan i zanimljiv način približava zdrav način života, Silverstonova savetuje kako da, na najjednostavniji mogući način živim eco-friendly život. The Kind Life je, bez sumnje, biznis sa svrhom. Takođe, kompletan sajt interaktivne je prirode, a pored Silverstonove – savete na istom dele i njene kolege, kao i posetioci sajta međusobno.

Ako su mogle one, zašto ne biste mogli i vi – bez obzira na to u kojoj ste branši i koji je vaš trenutni posao, nema razloga da se ne upustite u preduzetničku avanturu, ako to želite. Svakako, možda je lakše nekome – poput pomenutih glumica – ko već ima određenu finansijsku stabinost; ali, sa druge strane, ulaganje u bilo kakvu vrstu biznisa i pravljenje prvog koraka predstavlja rizik, bez obzira na to o kome je reč. One su probale, i uspele.

Ukoliko verujete u ono što radite, uspećete i vi – stići ćete daleko i kreirati uspešan biznis, nezavisno od polazne tačke.

Portal

Komentariši

Kliknite Ovde Da Postavite Komentar

Pridružite se našoj zajednici i čitajte nas prvi!