fbpx
Biznis Digitalni marketing Kreiranje sadržaja Lifestyle Marketing Preduzetništvo

Marie Forleo – Pravila su tu da bi se rušila

Marie Forleo

“Svetu je potreban taj poseban dar koji samo ti imaš.” Marie Forleo

Ona je autor, pisac, podkaster, motivator, edukator, filantrop, uspešna preduzetnica i žena koja ima odgovore na gotovo sva pitanja – pogotovo ona u vezi sa biznisom.

Ona je copywriter mag i kreatorka online programa čija cena je 2000e.

Po toj ceni, prodala je preko 40 000 svojih programa.

Kako? Nastavite da čitate.

Marie Forleo ne ‘leži’ svima i nije za svakoga – ali jeste za svoju ciljnu grupu, koja broji milione širom sveta.

Nekada samo devojka sa laptopom i snom, danas je preduzetnica i vlasnica bilionskog digitalnog biznisa. Njena misija je pomaganje ljudima da kreiraju biznis i život kakav će voleti.

Ona smatra da je njena svrha, pre svega, da pomogne ljudima da pronađu svoj jedinstveni dar, a zatim ga podele sa svetom.

Njena MarieTV je emisija koja je osvojila brojne nagrade, njene knjige su bestseleri, a njena publika je šarenolika, iz čak 195 zemalja. Ona pomaže ljudima da sanjaju velike snove ali i da ih ‘podupru’ sa konkretnom i izuzetno značajnom akcijom kako bi kreirali rezultate.

Marie Forleo

San bez akcije, ostaje samo to – san, dok preduzimanje akcije, odgovarajućih koraka jeste ono što će nas dovesti do relizacije sna.

Pitanje sa kojim se Forleova često susreće jeste – kako?

Na koji način je stigla tu gde jeste danas, kako je postigla sve što jeste, kako je praktično ni iz čega stvorila sve.

Svoj početak opisuje važnom osobinom koja ju je vodila – neverovatnom radoznalošću.

Radoznalost u vezi sa ljudskim potencijalom, radoznalost u vezi sa onim što možemo da postignemo ukoliko imamo viziju i ukoliko smo spremni da se trudimo, da radimo svim silama na ostvarenju istog.

Marie je zanimalo kako uspeti, uprkos teškim okolnostima koje nikako ne idu u našu korist.

Njena interesovanja i strasti uključivale su pisanje, kretivnost, preduzetništvo, psihologiju, duhovnost… a sve to, upotpunjeno možda presudnim sastojkom – bezgraničnim optimizmom. Izuzetno su je interesovali, takođe, i fitnes i hip-hop.

Nakon nekoliko neuspeha koje je doživela u korporacijama, shvatila je da je njena brojna, naizgled nepoveziva interesovanja čine posebnom i autentičnom, stoga ih je spojila u jedno i vredno počela da radi na građenju svojih online kurseva. Iako je dala otkaz na dotadašnjim, 9-17h poslu, dok je gradila svoj preduzetnički san paralelno je radila kao barmen kako bi mogla da plati račune.

Njena najjača snaga leži u njenoj netipičnosti, spajanju nespojivog, i tome što je ne možete ubaciti ni u jedan kalup niti okvir. Ona je svoja, a iz svoje autentičnosti izgradila je imidž, pa čak i biznis termin Multipassionate Entrepreneour (preduzetnica brojnih strasti).

Za sebe smatra da je primer toga kako su tradicionalna pravila tu da bi se rušila.

Prema rečima Marie Forleo, ukoliko želimo da uspemo, neophodno je da prezentujemo sebe baš onakvima kakvi smo, sa svojim jedinstvenim setom sposobnosti, talenata, smisla za humor, pogleda na život i iskustvima koja smo prošli.

Bez obzira na sve prepreke i nedaće, imamo sposobnost da promenimo sebe, a samim tim i svet.

Takođe, bez obzira na to da li želite da imate sopstveni biznis ili ne, Forleova istinski veruje da je duh preduzetnika nešto što treba da vas vodi kroz život generalno, čime god odlučite da se bavite, koji god da je vaš karijerni izbor.

Magija njenog biznisa jeste u tome što je tu da, pre svega, pomaže drugima. Da ih svojim primerom ohrabri da budu najbolja verzija sebe, da motiviše druge da i oni mogu kreirati život svojih snova, i što je najbitnije – na tom putu daje prvo alate, a zatim i opipljive rezultate.

Veliki deo rada Marie Forleo baziran je na besplatnom sadržaju koji možete konzumirati putem njenih newslettera, podkasta i youtube kanala.

Njen besplatan sadržaj sasvim je dovoljan da pomogne onome koje spreman da izgradi uspešan biznis i unapredi život.

Pored toga, autor je bestselera “Sve je rešivo”, zatim copywriting radionicie Copy Cure (koju vodi zajedno sa Laurom Belgray, copy masterom i autorkom bloga Talking Shrimp.

Pored toga, kreirala je i B-school, šestonedeljni online kurs. Marie ovaj program opisuje kao najbolju online biznis školu za moderne preduzetnike. U ovoj školi, polaznici uče kako da koriste pametne, moderne marketinške metode koje će pospešiti prodaju, zaradu, ali i doprinos društvu; i ne samo poboljšati, već ih zasta učiniti da porastu da nezamislivih visina.

Portal

Komentariši

Kliknite Ovde Da Postavite Komentar

Pridružite se našoj zajednici i čitajte nas prvi!