fbpx
Biznis Lifestyle Preduzetništvo

Derek Sivers – Karakter predviđa vašu budućnost

Derek Sivers

Pisac, muzičar, programer, preduzetnik, TED govornik, osnivač diskografske kuće CB Baby – Derek Sivers je neko od koga se mnogo toga može naučiti, o biznisu ali i o životu.

U svojoj knjizi Hell Yeah or No osvrće se na to šta je u životu zaista ‘vredno rađenja’, kao i na različite komponente razvoja uspešnog biznisa, ali i celokupne ličnosti.

Naziv jednog od poglavlja pomenute knjige jeste ‘Karakter predviđa vašu budućnost’, i u njemu se autor osvrće na godine rada u muzičkoj industriji u Njujorku.

Sivers navodi:

Pre mnogo godina, radio sam u muzičkoj industriji u Njujorku. Onda sam otišao.

Petnaest godina kasnije, vratio sam se u Njujork i ponovo sastao sa brojnim ljudima koje od tada nisam video.

Svaki od njih, završio je upravo tamo gde se očekivalo, bazirano na njihovom karakteru.

Disciplinovani su uspeli. Temperamenti su izgoreli. Oni koji su se ponašali kao lideri, postali su lideri. Oni koji su krivili sve druge za svoje loše rezultate, i dalje su radili isto to.

karakter

Nije bilo bitno gde su bili pre, ono što je važno jeste pravac u kome su se kretali. Neki od pomenutih ljudi nekada su radili neplaćene prakse i bili, uslovno rečeno, na dnu – ipak, njihova odlučnost, želja za napretkom, jasan cilj i odlučan pristup doveli su ih do vrha. Neki od njih bili su uspešni i slavni, ali su se činili slabim da bi podneli teret svega toga, i da – oni su se srozali.

Karakter nije sudbina. Nije u DNA, odlučen pre našeg rođenja. Karakter je rezultat niza konstantnih, malih izbora, kao i malih akcija. Način na koji radite bilo šta, način je na koji radite sve.

Sve je bitno.

Vaše akcije kompletno su pod vašom kontrolom i najbolji su, najrelevantniji indikator vašeg budućeg uspeha.

Izuzetna i bogata korisnim uvidima, pogledima na svet i savetima, knjiga Hell Yeah or No jedna je od onih koju ćete pročitati u jednom dahu. U međuvremenu, pratite Admedia portal za mini tekstove i odlomke iz pomenute, i brojnih drugih knjiga slične tematike.

Portal

Komentariši

Kliknite Ovde Da Postavite Komentar

Pridružite se našoj zajednici i čitajte nas prvi!