fbpx
Biznis Lifestyle Motivacija Preduzetništvo

Nikada ne odustajte od svoje vizije

vizija

“Postoje ljudi koji će pokušati da vas odgovore od vaše vizije. Reći će vam da ste ludi i da se to ne može ostvariti. Biće i onih koji će vam se smejati i pokušati da vas spuste na svoj nivo. Moj prijatelj Monti Roberts, autor knjige “Čovek koji sluša konje”, naziva takve ljude kradljivcima snova. Ne slušajte ih.

vaša vizija

Kad je Monti bio u srednjoj školi, nastavnik je razredu dao zadatak da pišu o tome čime žele da se bave kad odrastu. Monti je napisao kako želi da ima svoj ranč od dvesta jutara i da uzgaja rasne konje. Nastavnik mu je dao jedinicu i objasnio kako je ocenom izrazio svoj stav da mu je san nerealan. Nijedan dečak koji živi u prikolici vezanoj za kamion nikad ne može sakupiti dovoljno novca da kupi ranč, krdo i plati neophodnu radnu snagu. Kad je ponudio Montiju priliku da ponovo napiše sastav za veću ocenu, Monti mu je odgovorio:” Vi zadržite jedinicu, ja ću zadržati svoj san.”

Montijeve farme od 154 jutra u Solvangu, u Kaliforniji, pod nazivom Zastava se vijori, danas uzgajaju rasne konje i obučavaju stotine njihovih trenera na humaniji način, ”pridruživanjem” i obučavanjem. (Ako želite da saznate više o Montiju i njegovom radu, pročitajte jednu od njegovih knjiga: Čovek koji sluša konje, Stidljivi dečak, Konjski osećaj za ljude i Iz mojih ruku u tvoje).”

Iz knjige “Uspeh, što da ne”, autora Džeka Kenfilda

Portal

Komentariši

Kliknite Ovde Da Postavite Komentar

Pridružite se našoj zajednici i čitajte nas prvi!