fbpx
Biznis Marketing

Marketing strategija – Manje je bolje

marketing

Knjiga pod nazivom “Eating the Big Fish: How Challenger Brands Can Compete Against Brand Leaders”, autora Adama Morgana (pomenutu knjigu možete naći na websajtu bookdepository.com) govori o brendiranju, kompeticiji, raznim strategijama i biznis rešenjima. Danas, predstavljamo vam odlomak iz knjige koji govori o osam sugestija o tome kako mali brendovi mogu bolje da se nadmeću:

1. Raskrstite sa svojom bliskom prošlošću – nemojte strahovati od postavljanja “glupih” pitanja da biste razbili konvencije i drugačije posmatrali svoj brend.

2. Izgradite “istaknuti identitet” – uspostavite vrednosti i prenesite ko ste i zašto postojite.

3. Preuzmite liderstvo mišljenja u datoj kategoriji – prekinite konvencije u smislu predstavljanja (ono što govorite o sebi), gde se predstavljate (medij) i iskustva (šta je ono što zaista činite).

4. Kreirajte simbole za ponovnu procenu – raketa koristi polovinu svog goriva u prvim kilometrima da bi se oslobodila gravitacione sile – možda će vam biti potrebno da polarizujete ljude.

5. Minimalizam – fokusirajte svoj cilj, poruku, domet i učestalost, distribuciju i ekstenzije linije i shvatite da manje može da znači više.

6. Posvetite se u velikoj meri – iako možda radite manje stvari, uradite nešto “veliko” kada ih radite.

7. Koristite publicitet i propagandu da biste ušli u popularnu kulturu – nekonvencionalne komunikacije mogu da navedu ljude da o vama govore.

8. Budite usmereni na ideju, a ne na potrošača – budite i dalje izazivač tako što nećete gubiti iz vida šta je brend i šta bi mogao da bude i redefinišite marketing podršku, kao i centar kompanije da biste odrazili tu viziju.

Portal

Komentariši

Kliknite Ovde Da Postavite Komentar

Pridružite se našoj zajednici i čitajte nas prvi!