fbpx
Biznis Ekonomija Lifestyle Preduzetništvo

Misli i obogati se – 6 sažetih pravila

misli i obogati se

“Misli i obogati se” autora Napoleona Hila, dosegla je nezamislive visine uspeha, učinivši uspešnim ljude širom sveta koji su je, ne samo pročitali – već pročitano i primenili.
O pomenutoj knjizi na Admedia portalu čitali ste u jednom od prethodnih tekstova, a neka od ključnih pitanja (o samospoznaji, a samim tim i sopstvenom biznisu) koja su tom prilikom pomenuta jesu: da li sam ispunio cilj koji sam zacrtao kao zadatak za ovu godinu; da li sam pružio uslugu najboljeg mogućeg kvaliteta za koji sam sposoban ili bih mogao da poboljšam neki deo ove usluge; da li sam dozvolio navici odlaganja da smanji moju efikasnost; da li sam bio istrajan u praćenju svojih planova do kraja; da li sam donosio odluke brzo i konačno u svim prilikama; da sam ja bio kupac svojih usluga ove godine, da li bih bio zadovoljan kupovinom; da li sam u pravom pozivu, i ako nisam, zašto nisam?

Ova i brojna druga, misleća pitanja, prožimaju se kroz knjigu Misli i obogati se; čitajući je, saznaćete apsolutno sve o novcu i kako isti privući u život.
Takođe, saznaćete šta veliki umovi misle o novcu, a pored brojnih zvučnih imena, potrebno je da najpre zapamtite dva, nekoliko puta pomenuta – Napolen Hil (autor knjige) i Bob Proktor (čovek od koga je sve počelo, koji je zahvaljujuću knjizi “Misli i obogati se” svoj život učinio spektakularnim, čovek koji godinama nesebično prenosi znanje i motiviše druge da žive sjajan život. (Proctor Gallagher Institute)
Štivo “Misli i obogati se” neophodno je pročitati ukoliko želite da živite bogat život, ne samo u materijalnom, već i u apsolutno svakom drugom smislu.

Kroz principe i savete Napoleona Hila, otkrićete brojne korisne svari u vezi sa sobom i svojim biznisom, shvatiti koje stvari radite ispravno a gde su neophodne određene korekcije koje će vam pomoći da budete bolji, da napredujete, a samim tim i da zaradite više novca.

Ipak, ukoliko još uvek niste imali prilike da pročitate pomenuto štivo, dok vam stranice ove briljantne knjige ne dođu u ruke – fokusirajte se na 6 najbitnijih principa iz iste.
Kroz život i kroz kreiranje sopstvenog biznisa, počnite sa sledećim stavkama:

  1. Imajte goruću strast (definišite istu, otkrijte je)
  2. Imajte apsolutnu veru
  3. Napišite svoje ciljeve na papir a onda ih čitajte iznova i iznova, makar 2 puta svakog dana
  4. Postanite ekspert u oblasti kojom se bavite
  5. Razbijte svoj veliki cilj na više sitnih stavki koje ćete obavljati svaki dan
  6. Akcija je presudna, niz malih, svakodnevnih akcija dovešće vas do cilja

Ne kaže se bez razloga analiza = paraliza, niti je Gary Vaynerchuk rekao da je svaka ideja koju imate bez akcije potpuno beskorisna. Istina je – i zato krenite, uradite nešto – bilo šta. Sve je bolje od tapkanja u mestu, od statičnosti. Kada sprovedete akciju, uspešnu ili neuspešnu, bićete par koraka bliže svom cilju. Svaka akcija sa sobom nosi nova saznanja, nove lekcije, nove poglede na svet i biznis, motivaciju, inspiraciju.
Razmislite o prethodnih 6 stavki, stavite svoje ciljeve na papir, napravite plan i odlučno krenite na svoj preduzetnički put. Knjiga Napoleona Hila i još brojne druge, svakako će vam biti verni saveznici i vredna pomoć na istom.

Portal

Komentariši

Kliknite Ovde Da Postavite Komentar

Pridružite se našoj zajednici i čitajte nas prvi!