fbpx
Biznis Lifestyle Motivacija Preduzetništvo

Sedam laži o uspehu

entoni robins

“Razlika između dobrih i najboljih leži u snazi njihove predanosti”. Tony Robbins

Knjiga ‘Neograničena moć’, Tonyja Robbinsa, navodi:

“Um je mesto za sebe, te od raja može da napravi pakao, a od pakla raj.” John Milton

Svet u kome živimo svet je koji smo izabrali sami, bilo da smo to učinili svesno ili nesvesno. Ako izaberemo blaženstvo, to ćemo i dobiti. Ako izaberemo jad, to ćemo i iskusiti.

Prema rečima Tonyja Robbinsa ‘Uverenje je temelj svakog izuzetnog uspeha’.

U svojoj knjizi ‘Neograničena moć’ (Unlimited power), Robbins definiše uverenja kao specifične, usklađene organizacione pristupe percepciji, smatrajući da su ona osnovni izbori koje vršimo, o tome kako ćemo opažati ovaj život i, shodno tome, kako ćemo ga živeti.

Na osnovu sopstvenih uverenja, odlučujemo kada ćemo uključiti, a kada isključiti mozak. Stoga je prvi korak ka izuzetnom uspehu pronalaženje uverenja koja nas usmeravaju ka cilju koji želimo postići.

Na putu do uspeha morate znati šta vam je cilj, delovati znajući kakve ćete rezultate dobiti i biti fleksibilni u vezi sa promenama sve dok ne postignete uspeh. Isto važi i za uverenja. Morate pronaći uverenja koja podržavaju vaš cilj – uverenja koja će vas odvesti tamo gde želite da budete. Ako vas vaša uverenja ne vode do vašeg cilja, morate ih odbaciti i pokušati sa nekim novim.

Mnogi ljudi, koji imaju samo jedan način razmišljanja, koji nemaju širinu i imaju jednoličan pogled na biznis i svet, okakva – nova uverenja – smatraju izmišljotinama i lažima.

Upravo Sedam laži o uspehu glasi jedno od poglavlja u Robbinsonovoj, gorepomenutoj knjizi, a nova uverenja, tj. ‘laži’ (koje će vam i te kako služiti) su sledeće:

1. Sve se dešava sa određenim razlogom, za naše najveće dobro.

2. Ne postoji neuspeh, postoje samo rezultati.

3. Bez obrira na to šta se dešava, preuzmite kompletnu kontrolu i odgovornost.

4. Ne morate razumeti sve, da biste iskoristili sve u svoju korist.

5. Ljudi su vaš najbolji izvor informacija.

6. Rad je igra. Niko ko je ostvario enormne uspehe, nije radio nešto što mrzi – naprotiv. Velike stvari ostvaruju se izuzetnom strašću i entuzijazmom.

7. Ne postoji uspeh bez posvećenosti. Kada se upustite u bilo koju vrstu biznisa, nemojte pokušavati da ostvarite ciljeve – jednostavno, posvetite se, obavežite se – i ostvarite ih.

Brojne korisne lekcije i izuzetne biznis prinicipe, kao i kompletan spisak Robbinsonovih knjiga, možete naći direktno da web sajtu tonyrobbins.com

Portal

Komentariši

Kliknite Ovde Da Postavite Komentar

Pridružite se našoj zajednici i čitajte nas prvi!