fbpx
Aktuelno Biznis Digitalni marketing Lifestyle Socijalne mreže

Kako zaraditi putem instagrama?

Instagram

U modernom, digitalnom dobu sve je više prilika, opcija, načina za kreiranje biznisa kao i za zaradu putem pasivnog prihoda.

Digitalna era je era mogućnosti, a sve popularniji je i način zarade preko instagrama.

Instagram odavno nije samo socijalna mreža, već mnogo više od toga, instagram je ozbiljna biznis platforma i alat preko koga se može doći do izrazito velikog broja ljudi. Predstavljamo vam nekoliko efikasnih načina instagram zarade:

Sponzorisan sadržaj

Ukoliko vas prati određeni broj ljudi (već do 5000, i manje, sasvim je dovoljno za početak), imate solidan temelj za online zaradu i sponzorisane objave. Takođe, ukoliko su vaši pratioci tražena ciljna grupa za određeni proizvod ili uslugu, na pravom ste putu. Ipak, birajte šta plasirate na svom instagram profilu i birajte čije proizvode reklamirare – na taj način gradite kredibilitet i publika vam istinski veruje. Ukoliko ste za svakoga, niste ni za koga. Saradnja sa sponzorima može vam doneti odličnu zaradu.

Affiliate marketing

Ukoliko reklamirate ili prodajete tuđ proizvod ili uslugu, od prodaje istog dobićete procenat.

Preko svog instagram naloga možete preporučivati razne brendove na razne načine, a ako ‘ubodete’ odgovarajuću nišu, imaćete sve više klijenata, direktnih i indirektnih. Affiliate marketing je dobar način priliva novca preko instagrama, jer ne zahteva puno truda niti bilo kakvo ulaganje. Upravo iz pomenutog razloga, affiliate marketing sve je popularniji način zarade.

Prodajte sopstveni proizvod ili uslugu

Instagram je biznis igralište, na kome najsposobniji i najkreativniji mogu zaraditi velike svote novca. Instagram je, takođe, izvanredan alat za nalaženje nove publike (uz organski marketing ili sponozorisane objave). Nebo je granica, ukoliko imate sopstveni proizvod ili uslugu, istinski verujući u njihov kvalitet – ne libite se da ih predstavite i ponudite svetu.

Insta story, insta reel, kao i postovi koji sadrže opciju shop, pokazali su se kao izuzetno učinkoviti.

Postanite brand ambasador

Uz autentično online prisustvo možete, ne samo prodati sopstveni proizvod/uslugu ili sponzorisani sadržaj, već možete postati i zaštitno lice određenog brenda. Bitno je samo da vas određeni brend otkrije, da sa istim budete match, da budete odgovarajuća ličnost koju traže. Nakon ostvarene saradnje, dobićete brojne besplatne proizvode kao i pozamašnu novčanu zaradu.

Prodajte fotografije

Ukoliko se bavite fotografijom, instagram je idealna platforma da vaše umeće pronađe put do velikog broja publike i potencijalnih klijenata.

Plasirajte što više kvalitetnog, autentičnog sadržaja – na taj način brzo ćete biti primećeni i dobiti nove poslovne angažmane.

Reklamirajte usluge vođenja socijalnih mreža

Ukoliko vam je instagram blizak, dobro se snalazite u kreiranju i promociji objava, kreativni ste a istovremeno poznajete i osnove digitalnog marketinga – bez zadrške, drugima ponudite usluge vođenja instagram naloga i drugih socijalnih mreža. Brojni biznisi su u konstantnoj potrazi za kreatorima sadržaja i social media menadžerima. Pokažite svoje sposobnosti i lako ćete naći dobro plaćen poslovni angažman – od strane individua, ili velikih kompanija.

Dovedite publiku na svoj web sajt

Instagram je izuzetna socijalna mreža, ne samo za promociju sadržaja već i za promociju ostalih online naloga. Putem instagrama, na brz, lak, i efikasan način možete dovesti više ‘saobraćaja’ do vašeg web sajta, praveći promet i veću prodaju.

Opšte je poznato – marketing je aktivnost, proces kreiranja i komuniciranja, set sposobnosti, spoj različnitih segmenata kao što su content marketing, email marketing, digitalni marketing, socijalne mreže i mnogi drugi. Dobar marketing je ključni deo uspeha u poslovanju. Takođe, dobar marketing nije slučajan, već je rezultat pažljivog planiranja, pravljenja strategija i realizacije istih.

Moderno doba omogućava sve ovo, i daleko više – putem instagrama. Opcije su neograničene, stoga se prepustite, testirajte svoju kreativnost i marketinšku sposobnost, i pre svega – dobro se zabavite.

Portal

Komentariši

Kliknite Ovde Da Postavite Komentar

Pridružite se našoj zajednici i čitajte nas prvi!