fbpx
Aktuelno Biznis Lifestyle Motivacija Preduzetništvo

5 lekcija Robina Sharme

robin

U jednom od prethodnih tekstova na Admeda portalu, imali ste priliku da čitate o biznis, ali i životnom guruu – Robinu Sharmi, kao i o njegovim savetima za povećanje produktivnosti.

Jedna od prvih knjiga po kojima ga znamo jeste Kaluđer koji je prodao svoj ferari, a ubrzo nakon toga, omiljena širom sveta postala je i njegova knjiga Budni u 5.

Humanitarac, autor, biznismen – Sharma svakodnevno deli znanje i savete na svojim platformama, kroz svoje knjige, svoje socijalne mreže, kao i u svojoj akademiji The Titan Academy.

Na pomenutim online platformama možete saznati više o njegovom poslovnom putu, kao i čuti sjajne savete, tips&tricks, Sharmina razmišljanja, knjige i ljude koji ga inspirišu.

Danas, predstavljamo vam 5 kratkih ali značajnih lekcija Robina Sharme, iz njegove nove knjige The Everyday Hero Manifesto:

1. Izuzetne stvari, dešavaju se ljudima koje rade izuzetne stvari.

2. Reči imaju neverovatnu težinu – mogu olako uzdići, ali i povrediti. Birajte ih pažljivo, u životu i u biznisu.

3. Kreativnost doseže najveći sjaj u samoći. Dajte sebi vremena i prostora da budete sami, u tišini, bez ikakvih distrakcija. Potpuna samoća i mir iznedriće neverovatne ideje i inspiraciju.

4. Jeftino uvek košta više.

5. Život se može promeniti u jednom danu. Prigrlite trenutak, iskoristite ga, cenite ga. Ne uzimajte ništa zdravo za gotovo. Budite zahvalni na svemu, čak i na neuspesima, čak i na danima kada stvari možda ne idu “po planu” i kako ste želeli.

The Everyday Hero Manifesto knjiga je koju čitaoci nazivaju čudnovatim remek-delom. Pomogla je mnogima na putu uspeha, kako životnog, tako i poslovnog. Pored gorepomenutih, ali i brojnih druguh saveta, lekcija i principa, Sharma navodi kako su, sažeto objašanjeno, najbitniji alati za uspeh: čitanje, pisanje, vreme provedeno u samoći, meditacija, komunikacija, razmišljanje i naravno – akcija.

Koja je poenta prolaziti kroz dane tek tako, bez mogućnosti za promenom nabolje, baz želje za mentalnim rastom? Svaki dan je platforma za poboljšanje – malim, ali sigurnim koracima.

Portal

Komentariši

Kliknite Ovde Da Postavite Komentar

Pridružite se našoj zajednici i čitajte nas prvi!