fbpx
Biznis Lifestyle Preduzetništvo

Tvoja biznis priča

“Bogatstvo nema veze sa onim što imaš, već sa onim što jesi.” Bob Proctor

Na iscrpnom putovanju zvanom uspeh, ili ćete raditi na sebi – ili protiv sebe.

Takođe, na putovanju zvanom uspeh, izuzetno je bitno kako vi vidite sebe a ne kako vas drugi vide – pa u skladu sa tim i delajte. Pobrinite se za mišljenje Vas o Vama, jer ono je, naposletku, najbitnije.

Integritet, stav, donošenje važnih odluka, usko su povezani i ako jednom od istih odstupite, biće teško da ih povratite. Zato, osluškujte svoju intuiciju jer je nepogrešiva, i ne dozvolite da vas pokolebaju glasovi sa strane, čak i kada pomislite da su u pravu.

Na putovanju zvanom uspeh, pre svega – ne dozvolite da odustanete – iako će vam se u nekom trenutku to učiniti kao jedini logičan izbor.

Zašto? Zato, jer će se na vašem preduzetničkom putu pojaviti brojne prepreke, i to ne samo one na koje ste računali, već obratno. Zato, jer nepredvidivost preduzetništva nije laka i jer će biti teških momenata. O teškim momentima, čini se, niko ne priča; oni su ono što se dešava ‘iza scene’, ali upravo ovi momenti pokazaće od čega ste sazdani.

Teški, naizgled neprebrodivi trenuci kada se čini da nema izlaza, zapravo su ulaz u nešto veliko i biće srž vaše priče o uspehu, jednom, kada sve prođe.

biznis priča

Težina priče leži u onome što ste morali da prevaziđete da biste bili tu gde jeste. Ali, svetlo na kraju tunela jeste upravo to što ste dospeli tu gde jeste; što se niste zaustavili, niste odustali, već ste bez obzira na sve nastavili i stigli do cilja.

Na preduzetničkom putu uspeha, takođe, postoji nekoliko stavki tj. navika koje vam isti mogu olakšati i njegov kvalitet poboljšati, a neke od njih su:

  • Čitajte i konstantno širite svoje znanje; jedino ono što imate u glavi niko vam nikada ne može oduzeti
  • Budite zahvalni na tome dokle ste došli, slavite pobede a ne osvrćite se na poraze, već od njih učite
  • Kreirajte rutine, one vam pomažu da se fokusirate
  • Širite izvore prihoda
  • Kreirajte strategije i planirajte unapred
  • Budite jasni i precizni kada postavljate ciljeve
  • Brinite o sebi, o svom duhu i telu istovremeno
  • Znajte kada je potrebno da se ‘isključite’ i odmorite
  • Nikada ne poredite sebe sa drugima. Konkurencija, svakako ne postoji – niko nije, niti će ikada moći da bude vi, i u tome leži vaša moć
  • Nikada ne zaboravite svoju istinsku vrednost

Pomenute stavke tu su da vas podsete gde ste i ohrabre da krenete dalje; ponekad je dovoljan samo jedan korak napred da biste, postepeno i neprimetno, stigli tamo gde treba da budete. Dok koračate, ne zaboravite da uvek birate verziju sebe koja je radoznala i uzbuđena, a ne onu koja tone i koja je uplašena. Ma koliko dobar plan da imate, često ne možete ni da pretpostavite šta vas sledeće čeka na putu i šta će život neočekivano ‘baciti’ na vas – zato je najbitnije, budite strplivi i verujte procesu.

Portal

Komentariši

Kliknite Ovde Da Postavite Komentar

Pridružite se našoj zajednici i čitajte nas prvi!