Biznis Lifestyle Preduzetništvo

Tvoja biznis priča

“Bogatstvo nema veze sa onim što imaš, već sa onim što jesi.” Bob Proctor

Na iscrpnom putovanju zvanom uspeh, ili ćete raditi na sebi – ili protiv sebe.

Takođe, na putovanju zvanom uspeh, izuzetno je bitno kako vi vidite sebe a ne kako vas drugi vide – pa u skladu sa tim i delajte. Pobrinite se za mišljenje Vas o Vama, jer ono je, naposletku, najbitnije.

Integritet, stav, donošenje važnih odluka, usko su povezani i ako jednom od istih odstupite, biće teško da ih povratite. Zato, osluškujte svoju intuiciju jer je nepogrešiva, i ne dozvolite da vas pokolebaju glasovi sa strane, čak i kada pomislite da su u pravu.

Na putovanju zvanom uspeh, pre svega – ne dozvolite da odustanete – iako će vam se u nekom trenutku to učiniti kao jedini logičan izbor.

Zašto? Zato, jer će se na vašem preduzetničkom putu pojaviti brojne prepreke, i to ne samo one na koje ste računali, već obratno. Zato, jer nepredvidivost preduzetništva nije laka i jer će biti teških momenata. O teškim momentima, čini se, niko ne priča; oni su ono što se dešava ‘iza scene’, ali upravo ovi momenti pokazaće od čega ste sazdani.

Teški, naizgled neprebrodivi trenuci kada se čini da nema izlaza, zapravo su ulaz u nešto veliko i biće srž vaše priče o uspehu, jednom, kada sve prođe.

biznis priča

Težina priče leži u onome što ste morali da prevaziđete da biste bili tu gde jeste. Ali, svetlo na kraju tunela jeste upravo to što ste dospeli tu gde jeste; što se niste zaustavili, niste odustali, već ste bez obzira na sve nastavili i stigli do cilja.

Na preduzetničkom putu uspeha, takođe, postoji nekoliko stavki tj. navika koje vam isti mogu olakšati i njegov kvalitet poboljšati, a neke od njih su:

  • Čitajte i konstantno širite svoje znanje; jedino ono što imate u glavi niko vam nikada ne može oduzeti
  • Budite zahvalni na tome dokle ste došli, slavite pobede a ne osvrćite se na poraze, već od njih učite
  • Kreirajte rutine, one vam pomažu da se fokusirate
  • Širite izvore prihoda
  • Kreirajte strategije i planirajte unapred
  • Budite jasni i precizni kada postavljate ciljeve
  • Brinite o sebi, o svom duhu i telu istovremeno
  • Znajte kada je potrebno da se ‘isključite’ i odmorite
  • Nikada ne poredite sebe sa drugima. Konkurencija, svakako ne postoji – niko nije, niti će ikada moći da bude vi, i u tome leži vaša moć
  • Nikada ne zaboravite svoju istinsku vrednost

Pomenute stavke tu su da vas podsete gde ste i ohrabre da krenete dalje; ponekad je dovoljan samo jedan korak napred da biste, postepeno i neprimetno, stigli tamo gde treba da budete. Dok koračate, ne zaboravite da uvek birate verziju sebe koja je radoznala i uzbuđena, a ne onu koja tone i koja je uplašena. Ma koliko dobar plan da imate, često ne možete ni da pretpostavite šta vas sledeće čeka na putu i šta će život neočekivano ‘baciti’ na vas – zato je najbitnije, budite strplivi i verujte procesu.

Portal

Komentariši

Kliknite Ovde Da Postavite Komentar

Pridružite se našoj zajednici i čitajte nas prvi!